maanantai 31. maaliskuuta 2014

Viikonloppu kuvina

Hei♥

   Ajattelin nyt tehdä teille kuluneesta viikonlopusta kuva painotteisen postauksen. Tietenkin myös pienimuotoista kirjoitusta jotta tiedättä mistä kuvat edes on. Enää 2vk ja on aika palata takaisin kouluun joten nautin jokaisesta vapaa-ajan hetkestä, vaikka kyllä tuota koulua jo odottaa. 6vk sitä ja sitten kesälomalle. Muutoksia on tullut suunnitelmiin, minunhan piti 7.7 astua asepalvelukseen.... Suureksi pettymyksekseni omien ongelmieni seurauksena en valmistaudukkaan ajallaan vaan vasta syksyllä, jonka vuoksi joudun siirtämään armeijan alkua 1/15 erään. Toivottavasti onnistuu ettei veny pidemmälle, koska sitä en halua.
    Mutta nyt itse asiaan. Viikonloppu meni taas nopeasti. Perjantaina teimme emme juuri mitään, pelailtiin ja oltiin vaan... Siitä ei siis oikeen mitään kuvattavaa eikä sanottavaa. Lauantaina lähdimme käymään Äidin mökillä (lapsuuden koti), kerkonkoskella. Saatte kuvia rakennuksista ja ne tosiaan ovat vanhoja. Taloon ei tule sähköjä eikä juoksevaa vettä. Ulkohuussi ja vedet kannetaan niin sisälle kuin saunaankin itse rannasta.
Mutta nyt niitä KUVIA ! 

   Kuvassa näette liiterin ja huussin. Vanhoja rakennuksia kuten varmaan kuvastakin huomaatte. Pienenä en uskaltanut mennä huussiin yksin pimeällä jos joku vaikka tulisi. Onneks on jo kasvanut eikä ole enää niin pelokas.

   Tässä kuvassa on vaja/ aitta joka sijaitsee liiterin lähellä. En tajunnut ottaa pihasta panoraama kuvaa jotta olisitte paremmin nähneet missä kaikki rakennukset sijaitsevat.


   Saunasta sai tällä kertaa kaikista onnistuneimman ja vanhanaikaisimman kuvan. Pilvetkin sopivat kuvaan hyvin. sauna on sisältä uusittu lauteilta. Saunassa on vielä kunnon vanhanaikainen vedenlämmitys tapa eli lämmin vesi lämmitetään muuripadassa. Saunaan on välillä todella rasittavaa kantaa vettä kun pitää kantaa niin paljon varsinkin jos saunojoita on paljon ja ranta ei ole ihan pihassa .
   Pihan mielestäni vieläkin ahdistavin ja pelottavin asia. Vanhanaikainen maa kellari. Tuon sisällä on pieni lattiaan tehty aukko josta laitetaan maan alle ämpäri mihin laitetaan ruuat jotka halutaan pitää kylmänä. Pienestä asti pelänny et joku tippuu siitä ja jää loukkuun.    Tässä itse mökki. Kuvat niin edestä kuin takaa. Mökkikin on vanha ja kyllä siitä jo vanhuuden merkit näkyy. Silti mitä vanhemmaksi olen tullut olen alkanut pitää sitä kiehtovana ja hienona. Tykkään iltaisin muiden jo nukkuessa istua kynttilän valossa ja kirjoittaa ajatelmia. Silloin se onnistuu todella helposti, koska on hiljaista ja rauhallista eikä sähköstä tietoakaan.   Tässä panoraama kuvaa sisältä. Miettii että tuossa rakennuksessa on joskus asunut yli 10 ihmistä. Aika hurjaa kun miettii ennen aikaisia perheitä, kun nykyään on ihmeellistä jos perheessä on edes 4lasta. Pidän mökin tuvasta, kamarin seinät eivät niinkään ole minusta kivat, mutta sopivat ruskeaan puulattiaan. Mökin uudistus ei kuitenkin kuulostaisi kivalta, eikä kukaan niin tuskin ole tekemässäkään.


   Pehmoleluja ja nekin ovat vanhoja varsinkin tuo aasi. Nämä ovat olleet mökillä niin kauan kuin muistan. Tykkään myös mökin ikkunalaudoista ne ovat ihanat. Ja niihin sopii kynttilät.   Lapsuus ajan leikki auto on ottanut hieman sammalta ja väritkin ovat haalistuneet. Silti siitä sai mielestäni siistin kuvan ja se sopii tuohon mökin seinustalle.

   Ihan meidän rannan vieressä on myös vanha majakka. Toki vielä toiminnassa. Kesällä kyllä meen siihen ottaa aurinkoo koska siihen paistaa aika hyvin.

   Majakan edessä on myös kiva käyä aina poseeraamassa, valkonen ja hieman epätasainen tausta on musta aika jees. Tässä siis pari kuvaa itsestäni. Tietenkin plussat kuvaajalle eli kullalle...
   Tää on jotenkin ollu mun lempi kuvauksen aihe aina. Tuo hammasharja on mökin ikkuna välissä, en tiiä miks se on siellä ja millo se on sinne laitettu mut siitä on kauaan.

   Tästä kivestä on muistoja myös kun olin pieni. Käytiin tätini ja hänen miehensä kanssa siinä kiipeilemässä ja istumassa. Sillon se oli vielä valtavan näköinen ja kokoinen, mutta nyt kun olen kasvanut on se jo aika normaalin kokoinen kivi.

   Otettiin siel kullan kaa pari kuvaa ja täs musta paras. Sain myös otettua siit pari kuvaa ja tää oli musta hienoin. Tietenkään en kysynyt sen lupaa laittaa näitä kuvia, mut ei sitä oo ennenkää haitannu ei se oo ainakaa mitää sanonu ettei sais julkasta.

   Näin myös tämmöisen karvaisen otuksen kun tultiin pois tuolta kiveltä. Söpö karvamato.   Sitten oli aika syyä tietty makkaraa mikä mökille yleensä kuuluu. Näin myös kaupassa hieno uuen tölkin ni oli pakko saaha se keräilyyn. Sisällä olevan lonkeron maku ei niin viehättänyt oikein ketään. Maistaa voi toki, mutta itse en pystynyt juomaan edes koko tölkkiä kun oli niin pahan makusta.   Kyllä rakastan kuvaamista ylikaiken. siksi siis kuvaaa kivestä jolla pentuna tuli leikittyä aika paljon. Oli pakko myös kuvata tommonen korsi ku oli niin siisti näköne ja kuvaan noita aika paljon.

   Piti kuvata hieman meijän koiraakin ja siitä sai taas söpön kuvan vaikka vähän pipi onki, mut ei pidä antaa ulkonäön pettää koska sisällä on puhdas ja kultainen sydän ja elämän halua täynnä oleva koira. Meidän rakas Tipsu ♥


   Halusin musta ja Saulistakin uusia kuvia ja tässä yks. Se on vaa samalla nii kultanen ja samalla en tiiä. Mä oon ongelmallinen ihminen ja siks välillä en vaa osaa luottaa vaikka ei oo mitään syytä olla luottamatta. Mutta en voi luonteelleni mitään.

   Illalla lähettiin vielä paikalliseen Viljokseen, koska tuli sellanen olo et nyt pitää päästä laulamaan. Tuntu taas nii mahtavalta olla selvinpäin ku kaikki muut tohelot oli kännissä. Sainpahan rentoutuu ja laulaa biisejä mitkä avaa mieltä enemmän ku puhuminen. Se on loppupeleis parempaa terapiaakin, kun puhuminen jollekkin.

   Sunnuntaina lähetiin käymää Isillä ja siellä sai taas nähdä lentävän koiran. Oiva oli aika innoissaan ku pääs juokseee ja vöyhöttää iha kunnolla. Sillä ainaki riittää energiaa ja vauhtia vaikka muille jakaa.


   Kevään merkkejä löytin pellolta. Tätä oon odottanu. Mahtavaa. Kesäsin koko pelto on täynnä noita.

  En tiiä miks, mut musta on kiva kuvata jäätä. Siitä saa jotenki ihan sika siistei kuvii. Ja sen muotoilu ja muodostuma on jotenkin aivan erikoista ja kaunista. Onneks paisto viel aurinko ni sai kirkkaita kuvia.


   Maisema kuvaa. Ja Oivan mielestä jää palikoita oli paljon kivempi jahdata ja viiä pitki jäätä ja syyä sitä. Oiva heitti myös rannassa peppu talviturki ku se vähä mulahti. Hölmö ku on eikä tajunnu et rannasta pettää.


   Käytiin kävelemässä metässä ja se oli aika kivaa pitkästä aikaa. Oivakin nautti. Se tosin enemmän tykkäs köpötellä rannassa ku pomppia kivillä mitä minä ja Sauli tehtii.

   Taas maisema kuvaa ja noi pilvet on vaa aina yhtä siistei. Jäästä löyty myös tämmöne siisti kuvauksen aihe.

   Tuosta on joskus tullu kiivettyä ainakin jos oikein muistan.
    Siinä oli viikonloppu kuvia. Mitäs piditte? Onko teillä postaus ideoita? Kuvaus ideoita? Jos on kertokaa ja ehdotelkaa toki. Teidän lukijoidenkin toiveet otetaan huomioon.
    Tää kuva tuli otettua kans meistä lauantaina ja nyt tosiaan tuli puol vuotta täyteen. Aika menee nopestii, tuntuu ku eile oltas tutustuttu tai ainki muistan sen kuin eilisen. En ois kyl puol vuotta sitte uskonu et just Saulista tulee mulle niin tärkee ja rakas. Et sen ulkokuoren alla on pohjimmiltaan ihana ja sydämmellinen ihminen. Vaikka välillä se ei mieti pätkääkään mitä se sanoo ja joskus se loukkaa ja satuttaa sen sanoilla todella pahasti, niin silti se on rakas. Koska kellä ei joskus ois huonoja päiviä? Mullakin on. Kukaan ei aina pysty olemaan kiltein ja ihanin ihminen maailmassa vaan välillä loukataan vaikkei sitä tarkoiteta. En sano että itse en koskaan ole loukannut tai sanonut pahasti. Tottakai olen. Ihminen ei ole täydellinen, meissä jokaisessa on virheitä. Se on vaan jokaisen valinta antaako mitäkin anteeks. Mutta niin Sauli vaan sopii mulle ja meidän tunne elämä on jotenkin yhtä. Paitsi erona se et se ei oo mustasukkane toisinkuin minä, välillä ehkä vähän liikaakiin. Mutta en voi sille mitään jos välitän ehkä mun vaan pitäis osata joistain asioista ja joissain asioissa tukkia turpani..Mut kiitos et jaksat mua silti, Rakastan sua ♥
   Mutta noin, siinä teille kuva painotteinen postaus ja hyvät viikon alut. Heipsan ♥

By: ELISH ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

::selection { color: #FFBEFB; background: #E4E4E4; }