sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ratsastusta ja viikonloppua ♥

Hei ♥
Nyt kerron teille viikonlopustani. Perjantaina siis lähdin isille perheen ja kullan kanssa. Perjantaina kävimme äidin kanssa lenkillä ja otettiin Oiva koirasta kuvia jota en nyt tänne blogiin laita. Illalla katsoimme vain telkkaa ja menimme aika aikaisin nukkumaan, kun minä lähdin lauantaina aamupäivästä kaverin luokse ratsastamaan.

   Aamulla lähdin isin kanssa käymään lidlissä ja apteekissa. Olen ollut to lähtien kovassa köhässä, yskittää koko ajan, ja to-pe sattui joko keuhkoihin tai ylävatsalihaksiin. Kävimme apteekista ostamassa limaa- irroittavaa yskänlääkettä, sillä on vähän helpottanut mutta yläselkä on oikealta puolelta todella kipeä ja kummallisesti kipu alkaa iltaisin... Kuitenkin kauppa reissun jälkeen lähdin ajamaan kaverilleni Sumiaisiin. Oli kivaa nähdä häntä pitkästä aikaa. Syötimme hetken aikaa hänen uutta poniaan jonka jälkeen laitoimme ratsun Silkin valmiiksi . Tämän jälkeen siirryimme pellolle missä ratsastin ja kaverini kuvasi minua.

   Minähän en ole taidoiltani kovin osaava ratsastaja, koska olen aika puskatempoinen ihminen. Selässä istunta on minulla aika hukassa, selänpitäminen suorassa, käsien pito oikeassa kulmassa ja toisistaan tietyn matkan päässä pitäminen on ongelmallista. Lähden viemään painoani aika helposti ohjille ja jätän itseni niiden varaan jolloin nojaan eteenpäin. Joskus näytän myös aivan perunasäkiltä hevosen selässä. Kuitenkin tämän hevosen selässä oli helpompi olla suorassa ja oikeanlaisessa istunnassa kuin mitä pilvin selässä. Nyt kuitenkin kerron hieman mitä teimme tai mitä minä yritin tehdä.

   Menin siis pellolla. Olen todella arka kulmien kanssa en tiedä miksi mutta minua jostain syystä ahdistaa mennä käyntiä kovemmassa vauhdissa kulmia. Joten ravasin enimmäkseen suorilla. Hevosta sai ajaa aika paljon eteenpäin. Ja en jotenkin onnistunut siinä, minulle uudet hevoset tuottavat ongelmia eteen ajettavuuden kanssa. Tuntuu vaikka kuinka antaisin pohjetta ja käyttäisin ääntä se ei vain liiku eteenpäin. Hevonen alkoi kumminkin jossain vaiheessa olemaan enemmän hallussa ja silloin sain sen paremmin pienemmillä avuilla eteen.

   Käynti hänellä oli todella kevyttä ja eteenpäin menevää jos alku kankeutta ei lasketa. Ravissa oli helppo pysyä harjoitusravissa, olen jotenkin kyllästynyt kevyeenraviin kun sitä saa tunneilla mennä ihan tarpeeksi. Joskus on kivempia treena istumista satulassa kuin sieltä oikeassa kohdassa nousemista. Laukka oli todella pientä ja en saanut siitä kauheen reipasta, mutta se riitti meille. Ei sitä täysiä tarvitse aina mennäkkään. Laukassa oli todella helppo olla.

   En tehnyt mitään pohkeenväistöjä tai taka- ja etuosakäännöksiä koska saan niitä tehdä tunneilla. Haluisin vain humputella pellolla ravaten, siirtyen käyntiin ja takaisin raviin. Ja ottaen laukkoja. Menin satulalla ja myös ilman. Olen aina tykännyt enemmän mennä ilman satulaa kuin satulan kanssa, koska mielestäni se kehittää enemmän tasapainoa. Muutenkin jalkani ovat niin vinksallaan satulan kanssa eikä koskaan tunnu hyvältä jne. Tuntuu myös että saa paremman otteen hevoseen ilman satulaa kuin satulan kanssa.


Ja näin terveditään ylempiarvoista näkymätöntä ystävää ?   Minua jotenkin aina huvittaa ratsastuksen jälkeen katsoa kuvia, koska sieltä löytyy joskus aika loistokkaita otoksia. Erityisesti ilmeiden kannalta. Ei sitä tajua hevosen selässä olessa kuinka hölmöillä ilmeillä siellä välillä mennään ja mistä siitä ilmeestä on edes kysymys. Yritänkö puhua hevoselle jotain todella viisasta vai saada sitä menemään eteenpäin, kuka tietää. Onpahan joskus jotain mille voi nauraa.   Minulla on aina ollut suuria vaikeuksia laukannostossa, kun lähden nojaamaan eteen. En tiedä miksi teen sen, jotenkin se vain lähtee. Koko yläkehoni lähtee nojaamaan eteen ja istunta katoaa. Osaisiko joku teistä kertoa mistä tämä johtuu tai olisiko neuvoja miten tämän saisi hiottua pois, koska tämä häiritsee minua aika paljon enkä usko sen olevan hevosestakaan kovin mieluisaa. 


   Silkki oli tosiaan todella lempeä ja pirtsakka ikäisekseen. Enempää en teille tuosta ratsastamisesta kerro, kun eiköhän tuossa ollut kaikki. Lisää Silkistä ja kuvaajastani Nea: sta ja hänen kahdesta muusta kopottimesta saat luettua TÄÄLTÄ! Pienenä " mainostuksena " jonka lupasin Nealle tulee tässä. Nea siis kirjoitta blogia hänen ja hevostensa elämisestä, olemisesta ja touhuista. Mielenkiintoinen blogi jossa hyvä ja selkeä ulkoasua. Banneri on silmäänpistävä ja mielestäni jää mieleen. Hän kirjoittaa lyhyesti, mutta selkeästi. Ja ei aina tarvitse kirjoittaa pitkästi. Kuvia on riittävästi ja ne ovat mielestäni hyvi. Käykää lukemassa ! http://neajalore.blogspot.fi/ ISOT KIITOKSET MOLEMMILLE ♥ !

   UUTTA POSTAUSTA RATSASTUKSESTA TULEE KE-TO ☻
Silloin tosin Pilvistä !

Oiva lauantai iltana


   Tänään 21.9. kuvailtiin minua ja tietysti Oivaa. Oli kivan syksyinen fiilis kun puista on tippunut niin paljon lehtiä tielle, harmi ettei puissa ole niitä enää oikein. Käytiin isin tiellä nappailemas parit kuvat ja nämä oli mun mielestä parhaat otokset.
   Oivaa on nähty tässä blogissa jo moneen otteeseen ja syitä siihen riittä. Oiva on mun luotto, se kuuntelee, tukee omalla tavallaan, se rakastaa ihmistä jopa enemmän kuin ihminen sitä, se hölmöilee muttei tahallaan vaan siks ku se on osa sen luonnetta. Oiva on siis sekarotuinen, mutta suurin osa siinä on labraborinnoutajaa, muita rotuja en muista. Oiva on siitä ihan et se antaa pusuja ja " haleja ", se on mun päivien valo ja aina kun nään sen ja teen sen kanssa juttuja tuun paremmalle tuulelle. Se on myös siitä jotain niin parasta kun se hyväksyy mut ja kaikki sellaisena kun me ollaan. Se ei arvostele eikä syrji ketään. Se on vaan parasta !

 
   Alkuillasta kun oltiin tultu kotiin lähdettiin kullan kanssa lenkille. Huh se oli kyllä kivaa ei olla koskaan ennen käyty yhessä lenkillä, mut musta ainakin se oli tosi kivaa. Raikas ilma tekee ihmeitä ja piristää mieltäkin todella kummasti, tosin nyt väsyttää siihen malliin et pakko lähtee unille. Ps. Huomenna tälle ahdistuksen kierteelle tulee muutosta, koska aidon mennä kouluun ja tällä kertaa myös menen enkä vain meinaa mennä ! ☻
By: Elisabet ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

::selection { color: #FFBEFB; background: #E4E4E4; }