maanantai 1. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA


Olen nyt lähtenyt mukaan SINÄ LOUKKASIT MINUA- kampanjaan. Mukana on myös 100- muuta blogia joista on lista alempana. Minusta on hienoa päästä mukaan tälläiseen, koska en ole koskaan hyväksynyt minkäänlaista kiusaamista, en netissä enkä face to face. Mielestäni se on alhaista, sairasta, julmaa ja todella töykeää. Se sattuu meistä aivan jokaisen, kun tullaan herjaamaan ja loukkaamaan. Tehdän asialle jotain yhdessä !


Olen jo pitkään miettinyt kiusaamista, niin täällä netissä tapahtuvaa kuin kasvostustenkin. "Mikä saa ihmisen käyttäytymään noin?"- On ensimmäinen kysymys mikä mieleeni juolahtaa. Joka johtaa taas miljoonaan muuhun kysymykseen:: " Mikä oikeuttaa ketään käyttäytymään noin?" "Minkä takia toisen ihmisen mieli pitää pahoittaa joko tahattomasti tai tahallisesti?" " Miksi ne omat negatiiviset ja loukkaavat mielipiteet pitää saada julki?" " Mitä siitä hyötyy, että satuttaa jotakuta?" " Miksi suurinosa näistä tehdään anona?" " Milloin tämä kaikki voisi loppua?"  On niin paljon kysymyksiä täynnä tämä pää. Vastauksia etsien, en ole kuitenkaan niitä löytänyt. En ole koskaan pystynyt ymmärtämään, enkä käsittämään tälläistä mielenhairahdusta joka saa ihmisen käyttäytymään tälläisella tavalla.... 

Minua ei koskaan ole blogin merkeissä kiusattu, loukattu, satutettu taikka herjattu, mutta tekee niin pahaa kuulla näitä kertomuksia, kun ihmiset ovat kertoneet kokeneensa tälläistä. Eniten korvaani ja silmiini järkyttää komentit: joissa jotakuta kehotetaan tappamaan itsensä. Miettivätkö tämän kommentin kirjoittajat koskaan sen seurauksia. Entä jos tämä kyseinen henkilö kenelle sen olet kommentoinut, tekeekin niin. Otatko omalle omatunnollesi sen? Mielestäni kritiikki on salittua jos sen osaa pitää tietyissä rajoissa. Ja ne rajat tuntuvat joiltain puuttuvan täysin. Mielestäni turha suun länkytys, paskanpuhuminen, haukkuminen, arvostelu, kehotukset tappamaan itsensä tai tekemään itselleen jotain muuta kamalaa, törkeät kommentit jne eivät kuuluu hyvään kritiikkin, oikeastaan mielestäni se ei enää edes ole kritiikkia vaan NETTIKIUSAAMISTA. Joka taas enää ei ole hyväksyttävää. 

Nettimaailma ja varsinkin tämä blogimaailma on välillä todella raadollista, kylmää, ilkeää, inhottavaa ja minä haluan tämän kampanjan osuudessa muistuttaa siitä että: Jokainen meistä on täydellinen ja ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin on. Me kirjoitamme asioista jotka ovat meidän elämässämme tärkeitä, me kirjoitamme ja ylläpidämme blogeja koska pidämme siitä. Me kirjoitamme ajankuluksi, nautinnoksi,muille ja itsellemme. Me teemme blogistamme meidän näköisemme ja juuri sellaisia kuin me itse haluamme. Me emme tee tätä sen takia että saisimme mielemme pahoitettua: ilkeillä, hävyttömillä, törkeillä, julmilla ja kylmillä kommenteilla. Joten jättäkää ne kokonaan pois ja antakaa meidän tehdä tätä niinkuin haluamme ja niinkuin meidän on hyvä. Kaikilla olisi parempi jos kiusaaminen loppuisi ja saisi tehdä blogeja ihan rauhassa. Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

"Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin:

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Dreamer Achiever  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL-elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

6 kommenttia:

 1. Tää on tosi hyvä aihe. Mulle kukaan ei oo kommentoinut mitää tyhmää, mutta ärsyttää niiden puolesta keille on anonyyminä kirjoteltu noin.
  Bloggaaminenhan on harrastus siinä missä muutkin. Jos esim. harrastat ratsastusta, niin ei tallikaverit tule kehottamaan itsemurhaa tms. Mutta kun bloggaaja harrastuksenaan kirjoittelee nettiin, niin sinne kyllä voidaan tulla sanomaan ihan mitä tahansa... Oli ehkä kehno vertaus, mutta siinä oli mun pointtini :D

  Pikkusiskonblogi

  VastaaPoista
 2. No sanos muuta ja joillakin toi kommentointi on karannu ihan lapasesta enkä muutenkaa hyväksy et toista ihmistä herjataan ! Ja ei ollut ollenkaan kehno kommentti !

  VastaaPoista
 3. olen tekemässä pientä selvitystä ihmisten tämänhetkisistä ajatuksista blogeja kohtaan ja olisin erittäin kiitollinen, jos voisit vastata kyselyyni. Kysely ei ole pitkä. Teen vastauksista postauksen blogiini kesäkuun lopulla. Kiitos!

  https://fi.surveymonkey.com/s/GWZG9XM

  VastaaPoista
 4. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) Toivottavasti joku havahtuisi tämän myötä pohtimaan omaa nettikäyttäytymistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai lähdin, tälläiset asiat ovat minulle todella tärkeitä ja haluan olla mukana ! :) Näin minäkin toivon koko sydämmestäni !

   Poista

::selection { color: #FFBEFB; background: #E4E4E4; }