perjantai 20. toukokuuta 2016

Anteeksi


" Kuinka monesti pyysimme anteeksi, kun loukkasimme jotakuta, kuinka monesti pyysimme anteeksi siitä, ettemme huomannut yksinäistä tai kuinka monesti pyysimme anteeksi ettei meillä ollut tarpeeksi aikaa läheisillemme"

Monesti vain unohdimme sanoa anteeksi, silloin kun se olisi pitänyt sanoa. Mikään ei tehnyt siitä kuitenkaan myöhäistä sanoa jälkikäteen, mutta sanoimmeko sitä silloinkaan. Sana joka ei ole suuri, mutta sen merkitys voi olla suuri sille kenelle sen esitämme. Anteeksi on sana joka on kaunis ja pitää sisällään valtavasti tunnetta, jota emme aina osaa edes kuvailla. Se on sana jonka taakse piiloutuu monta tarkoitusta ja tavallaan kunnioitusta toista ihmistä kohtaan. 

Meidän olisi tärkeä oppia pyytämään anteeksi tehdessämme väärin, mutta siinä missä anteeksi pyytäminen on tärkeää on sen saaminen myös tärkeää. Tärkeintä olisi, kun saamme jotain kerran anteeksi emme tekisi sitä enään uusimiseen. Olen pitkään pohdiskellut, miksi sen ääneen sanominen on niin sairaan vaikeaa, vaikka sen pitäisi olla ihan selvä asia. 

Anteeksi pyydetään silloin kun, on loukattu tahattomasti tai tahallaan, silloin kun vahingossa tehdään jotain, kun ollaan myöhässä töistä, koulusta tai sovitusta tapaamisesta. Mielestäni ei ole oikeaa hetkeä tai paikkaa sanoa se pieni sana jonka merkitys on kuvailemattoman suuri: "anteeksi". 

Jos unohdit, tai et vain jostain syystä pyytänyt tänään anteeksi asiasta mistä olisi pitänyt pyytää. Älä huoli, koskaan ei ole myöhäistä voit tehdä sen vaikka huomenna. Tärkeintä, että edes sanot sen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

::selection { color: #FFBEFB; background: #E4E4E4; }